viernes, 23 de mayo de 2014

L'AMPA ho escampa núm 4

L’AMPA HO ESCAMPA
Publicació de l'Ajuntament de suport a les AMPA
NÚM 4. Maig de 2014
Destaquem
L’ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL LA CASA DELS ARBRES
FA DEU ANYS AL COSTAT DELS INFANTS


 
La Casa dels Arbres, la primera de la xarxa d’escoles bressol municipals (EBM) de l’Hospitalet, celebra el seu desè d’aniversari. Per recordar aquests deu anys, l’escola ha organitzat un seguit d’actes adreçats als infants i a les famílies. Els professionals de la resta de centres i els serveis que d’una forma o una altra han fet realitat el projecte, també estan convidats. 
Actualitat
L’HOSPITALET RECONEIX L’APRENENTATGE SERVEI
El proper 28 de maig, la ciutat reconeixerà els joves i els tutors  de ESO i batxillerat que participen als programes d’Aprenentatge i Servei (ApS). A l’acte, que tindrà lloc a la sala Salamandra de la ciutat i que contarà amb actuacions musicals, tindrà lloc l’entrega dels diplomes de participació.
Consultes
LES AMPA NO HAURAN DE LIQUIDAR
L’IVA PEL MENJADOR ESCOLAR
 
Una de les consultes de la secció al primer número del butlletí era sobre l’obligació de declarar o no l’ impost sobre el valor afegit (IVA) de les AMPA. Hi ha hagut novetats sobre el tema i les associacions de pares i mares no hauran de liquidar l’ impost sobre aquest concepte. 
Formació
 XERRADES, ESPAIS EDUCATIUS DE DEBAT I EL FÒRUM FAMÍLIES AMB
VEU CONFORMEN L’OFERTA DE FORMACIÓ D’AQUEST TRIMESTRE
 
Entre les activitats de formació adreçades a les famílies de la ciutat per aquest trimestre destaquen dos cicles de formació i sensibilització organitzats per la xarxa d’Atenció a la Infància de Santa Eulàlia i Bellvitge i l’ESDE que tindrà lloc a l’Estel Can Bori centrat en la comunicació. D’altra banda, el primer Fòrum de Famílies amb Veu, posat en marxa per la fundació Jaume Bofill, vol destacar la feina i els valors de les AMPA
Ens recomanem
INTERNET SEGURA: EL BON ÚS DELS DISPOSITIUS ELECTRÒNICS
 
Internet és un lloc ple d'oportunitats per als menors, on poden aprendre, comunicar-se o jugar amb els seus ordinadors, mòbils o tabletes, però també hi ha alguns riscos i consells de seguretat que han de conèixer per evitar problemes. L’Escola Pau Vila ens recomana alguns enllaços que ens poden servir de brúixola a l’hora d’orientar-nos a la xarxa i sobre tot navegar amb seguretat. 
Concursos i subvencions
PARTICIPA A L’ESCOLA 2014 PREMIARÀ LA PARTICIPACIÓ I
EL FOMENT DELS VALORS DEMOCRÀTICS A L’ESCOLA

 
El Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica del departament de Governació, premiarà les experiències de participació o de foment dels valors democràtics a l’escola. La convocatòria, Premi Participa a l’Escola 2014, resta oberta i termini de presentació és el 31 de juliol de 2014. 
Bones pràctiques
MÉS DE 40 BOTIGUES DE SANTA EULÀLIA FAN DESCOMPTES A
LES FAMÍLIES SÒCIES DE LES AMPA I AFA DE SANTA EULÀLIA



 
Les famílies sòcies de les AMPA i AFA de Santa Eulàlia gaudeixen de rebaixes a les botigues del barri. Entre els quaranta comerços del barri associats a la promoció, que es distingeixen amb el lema “Aquí descomptes AMPA. Santa Eulàlia Comercial”, hi ha òptiques, perruqueries,  botigues de mobles i de viatges etcètera.
Les nostres AMPA
ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL LA CASA
DEL PARC: UNA AMPA MOLT DINÀMICA!!
 
Fundada l’any 2010, un any després que l’escola bressol municipal, l’AMPA de La Casa del Parc acull prop de cent famílies de nens i nenes de quatre mesos a tres anys, la major part del barri. Per la seva il.lusió i grau d’activitat s’ha convertit en una de les mes dinàmiques de la ciutat. 
Agenda
Oberta a les activitats de les AMPA
Dades d'agenda aportades per les AMPA i noves propostes de la Regidoria d'Educació. En aquest número us informem de les diferents activitats relacionades amb el cinema, la música i la pintura i d'altres com Lectura fàcil en català, etc. Desitgem que us ajudin a tenir un final de curs esplèndid.
REGIDORIA D’EDUCACIÓ
Carrer de Girona, 10, 08901 L’Hospitalet
regidoria.educacio@l-h.cat
Tel.: 93 402 94 02 i 93 402 96 47

No hay comentarios: